Akadálymentes vallási műsorok a Duna TV-ben

Szeretettel tájékoztatunk Titeket, hogy az alábbi időpontokban tudtok feliratos szartartásokon részt venni, vagy egyéb vallásos műsort nézni a nagyhét folyamán.

Szatmárnémeti székesegyház
Szatmárnémeti székesegyház

Nagycsütörtökön 10 órától krizmaszentelő mise közvetítése Szatmárnémetiből
A püspöki székesegyházban krizmaszentelő misét tartanak Schönberger Jenő megyéspüspök vezetésével. A nagyheti szent három nap ezzel a szertartással kezdődik, amikor minden egyházmegyében a papság összegyűlik a püspök körül, hogy megújítsák papi fogadalmaikat, és részt vegyenek a krizmaszentelésen. A krizma oliva olaj és balzsam megszentelt keveréke, amelyet a bérmáláshoz és más szertartásokhoz használ az év folyamán a püspök. Szent olajakat használ az egyház még a keresztség, a betegek kenete és az egyházi rend szentségek kiszolgáltatásakor, illetve ha templomot vagy oltárt szentel a püspök. Évente egyszer, nagycsütörtökön az egyházmegye papsága magával visz annyi szentelt olajat, amennyire az év folyamán szüksége lesz.
https://musor.tv/tvmusor/Krizmaszentelo_mise_kozvetitese_Szatmarnemetibol/46736820

Nagypénteken 11 órától evangélikus istentisztelet Csömörről
Nagypénteken, Jézus Krisztus kereszthalálára emlékezve passiói istentiszteletet közvetítünk a csömöri evangélikus templomból. Igét hirdet: Kendeh Krichknopf Péter lelkész.
https://musor.tv/tvmusor/Nagypenteki_evangelikus_istentisztelet_Csomorrol/46736680

Jézus és... 2. évad
Jézus és… 2. évad

Nagyszombaton 16 órától indul a Jézus és… 2. évada.
Az első részben a csendről lesz szó.
Mező Misi, a sorozat második évadában elvonul a világ zajától, hogy Kisorosziban, a Dunakanyar szívében keresse, kutassa az emberi lélek titkait. Meghívott vendégeihez hasonlóan ő is átélte a csend, a szerelem, a gyász, az öröm, a kiégés és a felnövekedés érzését. Átesett kísértéseken, ismeri a test természetét, a csoda sorsfordító jelentőségét, és a megbocsátás embert próbáló élményét. Vágyott a szabadságra és a reményre. A találkozásokból az emberi élet legsötétebb óráiba és legfelemelőbb pillanataiba kaphatnak betekintést a nézők.
https://musor.tv/tvmusor/Jezus_es_/46795796

Kaposvár székesegyház
Kaposvár székesegyház

Húsvétvasárnap 11 órától Kaposvárról római katolikus szentmisét közvetítenek, melyet Varga László kaposvári megyéspüspök mutat be.
https://musor.tv/tvmusor/Husvetvasarnapi_romai_katolikus_szentmise_kozvetitese/46736877

Akadálymentesíteni a TXT333 oldala segítségével lehetséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás